Huis

€ 348.000


Maasstraat 14, 3640 Kinrooi

  • 5
  • 2
  • 400 m²
  • 1
  • 2.750 m²
Op een royaal perceel van 27a 50ca gelegen 18e-eeuwse hoeve ‘Huize Reynders’.

Deze prachtige hoeve met 5 slaapkamers is opgetrokken in typische late Maasstijl en werd vermoedelijk in 1707 gebouwd. De woning is gaaf bewaard, wat zeer zeldzaam is voor gebouwen uit deze periode. ‘Huize Reynders’ is sterk verweven met Ophoven. Uit de familie Reynders kwamen immers meer dan een eeuw lang de kapiteins van de schuttersgilde én de eerste burgemeester voort.
Ook vandaag is Ophoven nog steeds een gezellig dorp. Huize Reynders ligt pal in de dorpskern en is gemakkelijk bereikbaar. Vlakbij bevinden zich de Maasplassen, dagstrand en jachthaven.

De woning ademt geschiedenis. De uitvoering in witgekalkte baksteen met houten kozijnen en kenmerkende gepikte plint nemen je mee terug naar de 18e eeuw. Ook tal van andere elementen in deze woning doen het verleden spreken. Zo zijn er onder meer het bepleisterde plafond met zichtbare moer- en kinderbalken, het chronogram boven de voordeur, de originele kalkstenen vloertegels in de hal en de deur met oculus links in de gevel.


De hoeve werd opgedeeld in een woonhuis (aan straatzijde) en een dienstgebouw.  Het gebouw is uitgerust met houten ramen met enkele beglazing en wordt momenteel verwarmd door middel van kachels.

Huize Reynders is beschermd als monument. Dit houdt in dat de erfgoedelementen aan binnen- en buitenzijde bewaard en beschermd moeten worden. Doordat de hoeve een beschermd monument is, geniet je van een vrijstelling van de renovatieverplichting. Voor meer informatie omtrent de bescherming van het pand kan je contact opnemen met ons kantoor. 


INDELING:

WOONHUIS:

Gelijkvloers: inkomhal met toegang tot alle vertrekken, 2 zitplaatsen, keuken met onder- en bovenkasten, spoeltafel en een prachtige schouw, berging 1 met spoeltafel, badkamer met ligbad en wastafel, berging 2, gewelfde kelder, apart toilet.

Zowel via binnen- als buitenzijde van het woonhuis is de grote schuur van ± 250 m² toegankelijk.

1e verdieping: nachthal, 4 ruime slaapkamers en te benutten zolderruimte.


DIENSTGEBOUW:

Gelijkvloers: berging met toegang tot bijgebouw, keuken met onder- en bovenkasten en spoeltafel, leefruimte.

1e verdieping: nachthal, slaapkamer en badkamer met ligbad en spoeltafel.

Uw contactpersoon

Kristof Rutten

Kristof Rutten

T: 0496 30 51 65

Vraag uw bezoek aan

In detail

Wenst u uw hypotheek te berekenen?

Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen
U moet uw naam invullen
U moet uw e-mailadres invullen
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden